Cerpen singkat bahasa Belanda

Cerpen singkat bahasa Belanda


haan ​​begon te kraaien stem schalde. Zichtbaar licht in een van de kamers leken om te zoeken naar tekenen van leven in een bescheiden huis ver gelegen van de stad Bandung.

Een meisje begon om wakker te worden en uit te voeren gebruikelijke activiteiten. Het schoonmaken van het bed, en wassingen aan één van de verplichtingen als een moslim die de dageraad gebeden uit te voeren. Zodra de dageraad gebed voltooid, begon hij zijn baan als kok en het schoonmaken van het huis en maak je klaar voor school.

Kinderen wist dat de vrouw met de naam Zahra, en het gesprek met Zahra af te ronden. Hij woont met zijn vader en grootmoeder.

Dan, waar komt de figuur van de moeder in het gezin?

Het blijkt dat zijn ouders hadden opgesplitst, en Zahra die de rol van de moeder in het gezin vervangt. En Zahra weet nooit de verblijfplaats van zijn moeder.

'Oma ... Zahra naar school ging eerst, oké? "Zei Zahra, kuste de handen van haar grootmoeder.
"Ja zoon, wees voorzichtig op de weg", zegt grootmoeder geadviseerd.
"Klaar ... Ach nek nek, Assalamualaikum", zegt Zahra, en liep weg.
"Walaikumsalam" grootmoeder antwoordde.

Zahra blijven trappen zijn favoriete sepedah op weg naar waar hij studeerde, namelijk SMA DARMA BAKTI een favoriete school in Bandung. Dankzij hard werken, Zahra naar school kunnen gaan zonder te betalen collegegeld voor 3 jaar.

Na school, Zaha keerde terug naar haar rol als huisvrouw. En niet zelden hij dromerig denken over haar moeder, omdat ze voelde heimwee. "Mam .. Mam, waar? Zahra missen bij Ibuu .. Zahra wil moeder ontmoeten .. ", zegt Zahra in haar hart. De tranen niet meer kon worden gestopt en stroomde weg in cheek Zahra.

PRAAAAAKKKK !!! (Het geluid van vallende platen) Onbewust, de afwas wordt Zahra toegekende ongeacht haar vuist dar terwijl ze dromerig.

Omdat horen het lawaai van de keuken, Zahra's vader was geïrriteerd en benaderde hem. Omdat zag Zahra brak een plaat, zijn vader was boos.


Ondanks zijn blessure, maar Zahra zette zijn werk met de vinger bloed bercucurn. Er was een oproep tot het gebed klonk ASAR, Zahra gehaast wassingen en bidden. Na het gebed, werd hij de behandeling van zijn gewonde vinger, en dan verder het werk dat was uitgesteld. Zahra werd eraan herinnerd dat vanmiddag hij bedoeld voor zijn moeder, toen was hij ccepat-fast de klus te klaren. Eenmaal voltooid, Zahra waagde om toestemming vragen aan haar vader.

http://abongkenabiwirteudiwengku.blogspot.co.id/
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Posting Komentar